Translate

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΣΟΥΑΡΕ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ




Τύφλα να ‘χουν οι γυναικείες παρέες! Γυναίκα και παρέα. Σαν ανεκτίμητο κάδρο στον τοίχο που το ξεσκονίζεις και το στολίζεις σε περίοπτη θέση. Να φαίνεται, να το χαίρεσαι, να το χαίρονται και οι άλλοι- με συγχωρείτε- οι άλλες ήθελα να γράψω.

Πόσο βαρετό, αλήθεια, να μην είσαι γυναίκα! «Πιο βαρετό πεθαίνεις» που λέει και μια αγαπημένη φίλη. Πόσο βαρετό να μην υπεραναλύεις την ανδρική φύση και τα τόσο αδιάφορα μηνύματα που εκπέμπει. Επίπεδη και ανούσια για εμάς τις γυναίκες αλλά χρήσιμη και αναγκαία για τους άνδρες. 

Τα σουαρέ ξεκίνησαν κατά τύχη. Ωραίο πράγμα το τυχαίο. Το πιο σπουδαίο! Κι ύστερα έγιναν ιεροτελεστία και μυστικός κώδικας που μπέρδευε τα αγόρια και τα έβαζε σε σκέψεις. Μασονία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο! 

Η ψυχή του ανθρώπου πως λαχταρά την παρέα! Πόσο μεγαλείο κρύβει η αφορμή για να βρεθείς με ανθρώπους και να επικοινωνήσεις! Να γίνεις μέτοχος και κοινωνός της συντροφιάς και της ανάγκης του άλλου! Να πεις το δικό σου και να αφουγκραστείς και το δίπλα, το δικό σου δίπλα, τη φίλη που ήρθε και κρατά τα ερωτηματικά και τις απορίες στην άκρη των χειλιών και περιμένει λύση. Τι φορτίο κουβαλά ο καθένας! Μεγάλο, ανυποψίαστο, έτοιμο να ριχτεί στη γη με ένα χέρι που θα συνδράμει. 

Τα σουαρέ γίνονται στο σπίτι μου. Μαζώξεις κοριτσιών «έτσι απλά για καφέ και κουβέντα», με ξεκάθαρες κουβέντες, γέλια, προβληματισμούς, σεξουαλικές συζητήσεις, απορίες και καλή διάθεση. Και είναι πάντα επιτυχημένα. Γιατί, εντέλει, από το τίποτα ξεκινούν τα πάντα. Παρέες που δοκιμάζονται και εδραιώνονται φυσικά και νομοτελειακά όταν τα άτομα αρχίζουν και μοιράζονται την ανάγκη και γίνονται ειλικρινή και καλοπροαίρετα χωρίς καχυποψία και μυστικοπάθεια. 

Μη φανταστείτε ότι είναι σα λέσχη βιβλίου. Είναι γυναικεία συντροφιά με βαμμένα νύχια στα χρώματα του ουράνιου τόξου, κατακόκκινα χείλη με χαμόγελα, αρωματισμένα κορμιά, καθαρά και καλοχτενισμένα μαλλιά. Και ατέλειωτες συζητήσεις περί παντός επιστητού και μη, πίνοντας ελληνικό καφέ «ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ» (βαρύ χαρμάνι που μοσχομυρίζει) και «θάβοντας» τους αναίσχυντους και αναίσθητους άντρες. 

Τώρα που είναι καλοκαίρι και τα βράδια μυρίζουν γιασεμί, αγιόκλημα και νυχτολούλουδο οι βεγγέρες μας κρατάνε λίγο παραπάνω. Και οι συναντήσεις μας συνοδεύονται από καρπούζι, παγωτό και μπυρίτσα. Το καταστατικό δεν επιτρέπει την παρουσία ανδρών αλλά επιβάλλει την ενασχόληση με αυτούς. Μικρές γυναικείες χαρές απαλλαγμένες από την καθωσπρέπει εμφάνιση και τα απωθημένα, χωρίς να φιμώνεται η αθυροστομία μας και η «κουτσομπολίστικη» διάθεση.



Κορίτσια, μαζέψτε τις φίλες σας και κάντε ΣΟΥΑΡΕ! Να είστε σίγουρες ότι κάνετε τους άντρες να ανησυχούν…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου