Translate

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

O «ΜΑΛΑΚΟΜΑΓΝΗΤΗΣ»


Μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για χρήση αδόκιμου όρου. Ο «μαλακομαγνήτης» έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από γυναίκες πονεμένες, απογοητευμένες, θύματα της γοητείας ανισόρροπων ανδρών, ανίκανες να αντισταθούν στην έλξη που ασκεί ο μυστηριώδης και πολλά υποσχόμενος κύριος. Και νομίζω ότι περιγράφει ακριβώς την κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες όταν ερωτεύονται μυστηριώδεις ανθρώπους και σκοτεινούς και νομίζουν ότι φίλησαν το βάτραχο κι έγινε πρίγκηπας. Αμ δε! Κορίτσια! Ο βάτραχος θα μείνει βάτραχος όσα φιλιά κι αν του δώσετε μόνο που αυτό θα το βλέπουν καλύτερα οι άλλοι που δεν είναι τυφλοί σαν το δικό σας έρωτα.
Οι γυναικοπαρέες καταλήγουν πάντα να υπεραναλύουν τη συμπεριφορά των αρσενικών αλλά και κάθε κουβέντα ή μήνυμα που έστειλε ο «μπερδεμένος». Λες και πρόκειται για ιστορικό χειρόγραφο στο οποίο πρέπει να γίνει αποκρυπτογράφηση των συμβόλων και να καταλήξουμε στο ποθητό συμπέρασμα ότι το αγόρι «γουστάρει» τρελά αλλά δεν το χει καταλάβει ακόμα. Όλες οι γυναίκες ξυπνούν και κοιμούνται με την ψευδαίσθηση ότι το αντικείμενο του πόθου θα κάνει την εμφάνιση του σήμερα με λουλούδια ή με ένα τρυφερό μήνυμα ή με κάτι πιο συγκεκριμένο στο κεφάλι του πέρα από εκείνα τα γενικά και αόριστα που αραδιάζει. Μάταια όμως! 
Έχω μία φίλη που αν της κλείσεις τα μάτια και την αμολήσεις ελεύθερη σε ένα πλήθος αντρών που όλοι είναι καλά παιδιά και ένας μαλάκας, το σίγουρο είναι ότι το μαλάκα θα επιλέξει. Και ο μαλάκας θα την ταλαιπωρήσει, θα τη στήσει, θα την αγνοήσει και μετά θα εμφανιστεί με μια πολλή καλή δικαιολογία για να πάρει την επιβεβαίωση και να γίνει πάλι ο ίδιος φαύλος κύκλος. Κι ύστερα η Νανά θα πουλάει ότι έχει και δεν έχει για να πληρώσει το λογαριασμό του κινητού μετά από τα αμέτρητα μηνύματα που έστειλε στην Άση Μπίλιου για να μάθει αν η συναστρία η δική της ταιριάζει με του άλλου. Μόνο που για να πάρεις ολοκληρωμένη απάντηση θα πρέπει να δώσεις το ο.κ για τουλάχιστον πενήντα μηνύματα.
Μου ρθε προχθές στο μυαλό μια άλλη φίλη η οποία σε ένα απογευματινό «σουαρέ» κατέθεσε την πονεμένη της ιστορία. Ενώ κοιμόταν με τον καλό της τον ύπνο της τάραξε ο ήχος των μηνυμάτων στο κινητό του αγαπημένου. Κι όσο κι αν είσαι διακριτικός άνθρωπος οι καταστάσεις πολλές φορές σε κάνουν αδιάκριτο. Σηκώθηκε λοιπόν δειλά-δειλά και άνοιξε το κινητό εν μέσω νυκτός. Άφωνη! Η μητέρα του κανακάρη έστελνε μαντινάδες έρωτα και θλίψης στο γιόκα γιατί μάλλον υποψιαζόταν ότι ξενοκοιμήθηκε. Εγκλήματα κάνουν αυτές οι μανάδες! Μεγαλώνουν ευνουχισμένους άντρες γιατί θέλουν ένα ισχυρό σύμμαχο που δεν θα απογαλακτιστεί ποτέ.
Σκεφτόμουν πως δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Δε θέλω να κατατάσσω τους ανθρώπους σε κατηγορίες αλλά τον τελευταίο καιρό αναγκάζομαι. Και μερικές φορές έχω την πεποίθηση ότι μιλάμε διαφορετική γλώσσα. Το βέβαιο είναι πια ότι αλλάξαμε ρόλους. Ο ανδρικός λόγος και τα τιμημένα παντελόνια άλλαξαν φύλο. Οι άντρες έγιναν οπαδοί του «γενικά και αόριστα». «Θα σε πάρω τηλέφωνο Παρασκευή ή Δευτέρα ή Τρίτη για να πιούμε ένα καφέ και να τα πούμε από κοντά. Ξέρεις, δεν ήθελα να σε πικράνω. Δεν ήξερα! Δεν κατάλαβα! Συγνώμη!». Και δώστου το συγνώμη να γίνεται καραμέλα. Κι έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου: Από τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε και η ανθρωπιά. Από τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκαν και οι άντρες, θα συμπληρώσω εγώ αφού είμαι παθούσα κι ελπίζω να γίνω και μαθούσα σύντομα αλλιώς θα σκίσω τα πτυχία μου και θα πάρω τα βουνά.
Η φίλη μου η Δώρα πρότεινε να γράψουμε ένα βιβλίο με τίτλο: «ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ». Κι επειδή όλες θα είχαμε να καταθέσουμε το λιγότερο δέκα περιπτώσεις μπερδεμένων και αναποφάσιστων ανδρών θα καταλήγαμε σε εγκυκλοπαίδεια. Τουλάχιστον, βρε κορίτσια, να έχουμε κι ένα κέρδος από όλη αυτή την ταλαιπωρία και τα κλάματα. Γιατί αν τα μαζεύαμε όλα αυτά τα δάκρυα που ρίξαμε για όλους τους μαλάκες της ζωής μας θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Ελλάδα.
Μην πιστεύετε πάντως άνδρες που λένε πολλές αμπελοφιλοσοφίες. Να προτιμάτε τις αντρίκες πράξεις και την ειλικρίνεια. Να φεύγετε με το κεφάλι ψηλά και να μην τα κάνετε σε κανένα εύκολα τα πράγματα. Γιατί όσο κι αν εσείς εξηγήσετε τι σας πείραξε ή σας θύμωσε ή σας απογοήτευσε το σίγουρο είναι ότι αρχικά θα δείξει ειλικρινή ματαμέλεια και μετά από λίγο θα το έχει ξεχάσει και θα επαναλάβει τα ίδια. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω: Να προσέχετε τους μεθυσμένους που σας αραδιάζουν λόγια στολισμένα με φραμπαλάδες και ματαξωτές κορδέλες. Αν την επόμενη μέρα σας πουν ότι δεν θυμούνται τι είπαν και πως όταν πίνουν είναι υπερβολικοί, μη δώσετε δεύτερη ευκαιρία. Οι άνθρωποι που δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους δεν μπορούν να είναι ούτε με τους άλλους. Κι όσο κι αν πασχίζουν να αποκαταστήσουν την εικόνα τους μην τους κάνετε τη χάρη. Οι δειλοί θα παραμείνουν δειλοί με ωραίο περιτύλιγμα!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου